Wie ben ik?


Mijn naam is Manon Schoppers.

 

De functie van mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner sluit heel goed aan bij de ervaring die ik heb opgedaan in het bankwezen. Mijn aandachtsgebied in mijn vorige functie was, kwetsbare klantgroepen. Daarnaast heb ik voorlichtingsbijeenkomsten gegeven in het kader van veilig (financieel) ouder worden en het langer zelfstandig thuis blijven wonen in samenwerking met gemeente, notaris, wijkverpleegkundige en politie. 

 

Door deze werkzaamheden kwam ik erachter wat mijn persoonlijke drijfveren zijn en waar ik enthousiast van wordt. Het ondersteunen van mensen, het regelen van zaken en het voorlichten van mensen zijn werkzaamheden waar ik energie van krijg.

 

Toen de post-hbo opleiding tot Mantelzorgmakelaar op mijn pad kwam was de keuze snel gemaakt om me te laten omscholen tot dit mooie vak. Er is veel vraag naar hulp en ondersteuning maar de mantelzorger weet niet waar hij/zij moet zijn en loopt vaak vast in een web aan wet- en regelgeving. Door dat wij deze taken uit handen kunnen nemen, heeft de mantelzorger meer tijd voor de zorg en houdt meer tijd over voor de nodige ontspanning.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars (bmzm) en de beroepsvereniging van cliëntondersteuners (bcmb). 

 

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op!