Wie zijn wij?


Mijn naam is Manon Schoppers.

 

De functie van mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner sluit heel goed aan bij de ervaring die ik heb opgedaan in het bankwezen. Mijn aandachtsgebied in mijn vorige functie was, kwetsbare klantgroepen. Daarnaast heb ik voorlichtingsbijeenkomsten gegeven in het kader van veilig (financieel) ouder worden en het langer zelfstandig thuis blijven wonen in samenwerking met gemeente, notaris, wijkverpleegkundige en politie. 

 

Door deze werkzaamheden kwam ik erachter wat mijn persoonlijke drijfveren zijn en waar ik enthousiast van wordt. Het ondersteunen van mensen, het regelen van zaken en het voorlichten van mensen zijn werkzaamheden waar ik energie van krijg.

 

Toen de post-hbo opleiding tot Mantelzorgmakelaar op mijn pad kwam was de keuze snel gemaakt om me te laten omscholen tot dit mooie vak. Er is veel vraag naar hulp en ondersteuning maar de mantelzorger weet niet waar hij/zij moet zijn en loopt vaak vast in een web aan wet- en regelgeving. Door dat wij deze taken uit handen kunnen nemen, heeft de mantelzorger meer tijd voor de zorg en houdt meer tijd over voor de nodige ontspanning.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars (bmzm) en de beroepsvereniging van cliëntondersteuners (bcmb). 

 

 

 

 


Mijn naam is Marlou Brekelmans.

 

In mijn werk kijk ik naar de gehele mens. Dus niet alleen de aandoening maar ook de maatschappelijke en sociale leefomgeving. Ik vind het interessant hoe ik ervoor kan zorgen dat iemand op deze gebieden zo goed mogelijk kan functioneren. Ik denk graag probleemoplossend. Daarnaast is het goed kunnen organiseren een kwaliteit waar ik veel profijt van heb in de functie van mantelzorgmakelaar.

 

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. 

De laatste jaren heb ik gewerkt op de GRZ-afdeling van het verpleeghuis (geriatrische revalidatie zorg) waarbij ik de benodigde zorg rondom een cliënt heb zien toenemen. De overheid heeft als beleid om burgers zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dit is een mooi streven maar vaak houdt het in dat mantelzorgers (extra) belast worden.

 

De onrust die ik vaak zie ontstaan bij de mantelzorger (en de cliënt) als zaken onduidelijk zijn grijpt mij aan.

 

Het ondersteunen van de mantelzorger (en cliënt) zodat zij ontlast worden en tijd hebben om “liefde en aandacht” te geven aan hun naaste en daarnaast niet overbelast raken is mijn missie geworden.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars (bmzm)

 

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!